Biontechs indtægter styrtdykker efter kollaps i efterspørgsel på coronavacciner

Efter at have tjent milliarder af euro på salget af sin coronavaccine de seneste år, står Biontech nu med et underskud for andet kvartal i år, som får konsekvenser for selskabets F&U-aktiviteter. 
Foto: Biontech/pr
Foto: Biontech/pr

En markant nedgang i efterspørgslen efter covid-vacciner sender tyske Biontechs indtægter på en stejl ruchetur med et fald på 95 pct.

Det fremgår af biotekselskabets regnskab for andet kvartal i 2023, og Biontech får dermed pludselig et underskud mod enorme indtægter og mangedoblede rekorder i de seneste år.

Biontech fik stadig en omsætning på 167,7 mio. euro i kvartalet, svarende til omkring 1,25 mia. kr., hvilket står noget i kontrast til omsætningen i andet kvartal sidste år på 3,2 mia. euro, små 24 mia. kr.

Nettounderskuddet for andet kvartal i 2023 lander på 190,4 mio. euro, eller over 1,4 mia. kr., mod en fortjeneste på 1,67 mia. euro, næsten 12,5 mia. kr. i samme periode året før.

Biontech fastholder sit skøn på 5 mia. euro i indtægter fra sin covid-vaccine i løbet af dette år i forventning om en stigning i salget som følge af en vaccinationskampagne til efteråret. Forventningen er dog stadig et udtryk for et betydeligt fald fra de 17,2 milliarder euro, Biontech høstede fra vaccinen sidste år.

Ifølge den britiske avis The Times får det negative resultat nu Biontech til at skære ned på sine forsknings- og udviklingsplaner, mens virksomheden gransker sine omkostninger.

Regnskabet får i skrivende stund Biontech til at falde omkring 8 pct. på Wall Street.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også