Pfizer nedjusterer efter svigtende salg af coronapille

Også salget af vaccinen mod covid-19 Comirnaty svandt betydeligt ind i andet kvartal.
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer har tirsdag nedjusteret sine forventninger til 2023 efter en væsentlig større tilbagegang i salget af coronapillen Paxlovid.

Også salget af vaccinen mod covid-19 Comirnaty svandt betydeligt ind i andet kvartal, om end resultatet var stort set som ventet.

Pfizer venter nu en omsætning i 2023 på 67-70 mia. dollar, hvor der før var ventet en omsætning i spændet 67-71 mia. dollar. Midtpunktet for prognosen på 68,5 mia. dollar er dog stadig højere end konsensus blandt analytikerne ifølge Bloomberg News på 67,2 mia. dollar.

Forventningen til salget af Paxlovid og Comirnaty er uændret henholdsvis 8 og 13,5 mia. dollar.

Omsætningen faldt i andet kvartal med 54 pct. til 12,73 mia. dollar mod ventet 13,43 mia. dollar. Justeret for modgangen i salget af covid-produkter var der dog tale om en toplinjevækst på 5 pct.

”Vi havde i andet kvartal en omsætningsvækst på 5 pct. eksklusive vores covid-19-produkter, og vores resultater år til dato er på niveau med vores forventninger,” siger finansdirektør David Denton i regnskabet.

”På trods af et par kortsigtede omsætningsmæssige udfordringer med enkelte produkter tror vi, at selskabet er godt positioneret til en tiltagende vækst for vores ikke-covid-relaterede produkter i andet halvår af 2023,” fortsætter han.

Selv om markedet for produkter til behandling af og mod covid-19 er foranderligt, vil man i Pfizer uændret arbejde fokuseret frem mod efteråret og influenzasæsonen.

Her trak en langt større tilbagegang for salget af Paxlovid særligt ned. Omsætningen svandt i perioden ind med 98 pct. til 143 mio. dollar. Her var ventet en mindre afmatning til 843,2 mio. dollar.

Salget af coronavaccinen Comirnaty dykkede 83 pct., hvilket var stort set som ventet. Salget landede på 1,49 mia. dollar mod ventet 1,5 mia. dollar.

Pfizer havde i andet kvartal et justeret resultat per aktie på 0,67 dollar., hvilke var bedre end konsensus på 0,58 dollar. Der er dog tale om en betydelig tilbagegang sammenlignet med andet kvartal sidste år, hvor det justerede resultat per aktie lå på 2,04 dollar.

Regnskabet modtages negativt i formarkedet, hvor aktien sendes ned med 0,7 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også