MSD opjusterer efter stærkt kvartal

Særligt kræftmidlet Keytruda overraskede positivt.
Foto: Msd / Pr
Foto: Msd / Pr
af marketwire

Det amerikanske medicinalselskab MSD har tirsdag opjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023 efter et stærkt andet kvartal.

Her udviklede toplinjen sig noget bedre end ventet, mens det justerede underskud per aktie endte lavere, end analytikerne ifølge Bloomberg News havde frygtet.

Det har fået MSD til at løfte forventningerne til 2023. For regnskabsåret ventes nu en omsætning på 58,6-59,6 mia. dollar, hvor der tidligere var ventet 57,7-58,9 mia. dollar. Analytikerne estimerede inden regnskabet en omsætning på 58,64 mia. dollar

Bruttomarginen ventes uændret på omkring 77 pct., mens konsensus var 77,3 pct.

MSD omsatte i andet kvartal for 15,04 mia. dollar, svarende til en vækst på 3 pct. Konsensus i markedet var en omsætning på 14,45 mia. dollar.

Særligt kræftmidlet Keytruda overraskede positivt med en omsætning på 6,27 mia. dollar mod ventet 5,8 mia. dollar.

Kun Lenvima, der anvendes mod kræft i skjoldbruskkirtlen, levede ikke op til forventningerne i markedet. Her blev omsat for 242 mio. dollar mod ventet 248,1 mio. dollar.

Toplinjen blev omsat til et justeret underskud per aktie på 2,06 dollar, hvilket er bedre, end analytikerne havde ventet. Her var estimatet et justeret underskud per aktie på 2,20 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også