Takeda leverer over forventning

Takeda, som er partner med danske Lundbeck, slog analytikernes forventninger i første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.
Foto: Miho Takahashi/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Miho Takahashi/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Japanske Takeda Pharmaceutical, som er partner med danske Lundbeck, havde fremgang i omsætningen, men tilbagegang i overskuddet i første kvartal af 2023/24, hvor resultaterne dog over en bred kam var bedre end ventet i markedet.

Omsætningen voksede i perioden til 1060 mia. yen fra 972,5 mia. yen i den tilsvarende periode sidste år. Her havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet 988,7 mia. yen.

Driftsresultatet voksede samtidig til 168,6 mia. yen fra 150,5 mia. yen, hvilket var klart bedre end ventet blandt analytikerne, der havde forudset et fald til 130,7 mia. yen.

På bundlinjen faldt nettooverskuddet hos Takeda til 89,4 mia. yen fra 105 mia. yen i første kvartal 2022/23, men analytikerne havde ventet et større fald til 83 mia. yen.

Lundbeck deler rettighederne til antidepressivet Brintellix/Trintellix på det amerikanske og japanske marked med Takeda.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også