Roche tynget af svindende efterspørgsel på coronamidler i første halvår

Det schweiziske medicinalselskab har i årets første halvår oplevet et fald i salget af covid-19-test på 88 pct. målt i faste valutaer.
Foto: Alexandra Wey/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Alexandra Wey/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Roche var i første halvår presset af en stærk schweizerfranc og en vigende interesse for produkter relateret til covid-19.

På omsætningen medførte det en tilbagegang på 2 pct., og for driftsindtjeningen var der tale om en negativ vækst på 6 pct. – begge i faste valutaer – fremgår det af Roches regnskab torsdag morgen.

I Diagnostics-forretningen, der blandt andet omfatter covid-19-test, faldt salget med 23 pct. i faste valutaer sammenlignet med første halvår af 2022.

Salget af covid-19-test faldt alene 88 pct. i perioden målt i faste valutaer.

Til gengæld var der medvind i divisionen for lægemidler, der voksede 8 pct. i faste valutaer til 22,7 mia. schweizerfranc. Som følge af en stærk schweizisk valuta var der dog kun tale om en vækst på 1 pct. i lokal valuta.

Samlet omsatte Roche i første halvår for 29,78 mia. schweizerfranc, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter 30,09 mia. schweizerfranc.

Salget af lægemidler landede stort set som ventet, mens salget i Diagnostics skuffede.

I perioden solgte Roche sit blødermiddel Hemlibra, der er en konkurrent til danske Novo Nordisks Novoseven, for 1,05 mia. schweizerfranc mod ventet 1,08 mia. schweizerfranc.

Den justerede indtjening fra driften på 10,91 mia. schweizerfranc var helt som ventet af analytikerkorpset. Omvendt var resultatet per aktie på 10,10 schweizerfranc lavere end de 10,15 schweizerfranc per aktie, som markedet havde ventet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også