ATP efter stort tab på Bavarian Nordic: Investeringen kan forsvares

Pensionskassen ATP, der i starten af året havde Bavarian Nordic-aktier for 1526 mio. kr., mener, at investeringen kan forsvares trods weekendens fejlslagne RSV-studie. 
Claus Wiinblad, chef for danske aktier i ATP. | Foto: Stine Bidstrup
Claus Wiinblad, chef for danske aktier i ATP. | Foto: Stine Bidstrup
af marketwire

Danske lønmodtageres pensionskasse, ATP, rammes som største aktionær i Bavarian Nordic hårdt af mandagens styrtdyk i aktien, skriver Børsen.

Pensionskassen mener dog ikke, at investeringen, der ved indgangen til 2023 var ATP’s største danske aktieposition i porteføljen, har været forbundet med for stor risiko.

Bavarian Nordic falder mandag eftermiddag over 23 pct. til 145,70 kr., efter at vaccineselskabet lørdag meldte om et fejlslagent fase 3-studie med selskabets RSV-vaccine, og derfor nu helt har valgt at skrotte vaccinen.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi havde positive forventninger til RSV-forsøget, men samtidig har været helt bevidste om risikoen for et negativt udfald. Det er nu kommet og er en del af spillets regler indenfor biotek,” siger Claus Wiinblad, chef for danske aktier i ATP, til Børsen og uddyber:

”Med hensyn til størrelsen af ATP’s investering i Bavarian Nordic, så kommenterer vi normalt ikke på enkeltinvesteringer, men når det er sagt, så mener vi klart, at investeringen kan forsvares ud fra værdierne i den underliggende vaccineforretning.”

ATP offentliggør kun halvårligt sine danske aktiepositioner, og den seneste opgørelse er altså fra starten af 2023.

Dengang havde ATP Bavarian Nordic-aktier for 1526 mio. kr., eller over 171 mio. kr. mere, end pensionskassen havde sat i Novo Nordisk, der er over 100 gange større end Bavarian Nordic målt på markedsværdi.

Ifølge CVR-registret er ATP eneste aktionær med mere end 10 pct. af aktiekapitalen i Bavarian Nordic.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også