Sydbank forventer skrinlagt RSV-program kan ramme investorers tillid til Bavarian Nordic

Bavarian Nordic skal ifølge analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i gang med at genopbygge investorernes tillid efter et fejlslagent fase 3-forsøg.
Søren Løntoft Hansen ser som analytiker i Sydbank et længere og sejt træk forude for Bavarian Nordic, der netop har skuffet sine investorer. | Foto: sydbank / pr
Søren Løntoft Hansen ser som analytiker i Sydbank et længere og sejt træk forude for Bavarian Nordic, der netop har skuffet sine investorer. | Foto: sydbank / pr
af marketwire

Bavarian Nordics skuffende fase 3-studie med en en vaccine mod RS-virus kan ramme investortilliden og vil formentlig sætte aktien under stort pres.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der i en ny analyse sænker anbefalingen til ”hold” fra ”køb”, efter at Bavarian har meddelt, at det på grund af de skuffende studieresultater skrotter udviklingen af vaccinen.

Af samme grund tager Sydbank RSV-vaccinen ud af sin værdiansættelsesmodel, og selv om Bavarians nuværende vaccineforretning, herunder fase 3-programmet med en vaccine mod febersygdommen chikungunya, ifølge Søren Løntoft Hansen egentlig mere end retfærdiggør den nuværende aktiekurs, står Bavarian til klø på børsen, der i skrivende stund også falder omkring 23 pct.

Det fejlslagne studie kan således svække investortilliden, måske også med det fejlslagne studie i 2017 af kræftmidlet Prostvac i baghovedet. Dengang faldt aktien hele 48 pct.

”Der forestår derfor Bavarian et langt sejt træk i forhold til at genopbygge investortilliden - den genopbygning vil efter vores vurdering tage tid og i en periode lægge en dæmper på kursudviklingen,” konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Bavarian steg fredag med 0,7 pct. til 190,35 kr., men er faldet næsten 11 pct. i år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også