Novartis opjusterer efter overbevisende kvartal

Det schweiziske medicinalselskab annoncerer samtidig et aktietilbagekøbsprogram på 15 mia. dollar, samt at bestyrelsen har godkendt en udskilning af datterselskabet Sandoz.
Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Schweiziske Novartis har tirsdag opjusteret sine forventninger til 2023 efter et noget bedre andet kvartal end ventet.

Samtidig har Genmab-partneren annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 15 mia. dollar og tillige fået godkendt en udskilning af datterselskabet Sandoz.

I 2023 venter Novartis nu høj encifret vækst i omsætningen mod en tidligere forventning om en midt encifret vækst. Det justerede driftsresultat for koncernen ventes dertil at vokse med en lav tocifret procentsats. Her var tidligere ventet en høj encifret vækst.

”Fremgangen var bredt baseret på tværs af behandlingsområder og geografiske nøgleområder,” siger topchef Vas Narasimhan i regnskabet.

”Vores vækstdrivere og store pipeline fortsætter med at forvisse om vores mellemlange vækstprognose,” tilføjer han.

Stærke tal, opjustering og aktietilbagekøb modtages positivt af investorerne, der tirsdag sender aktien op med 2,8 pct. til 87,32 schweizerfranc efter 10 minutters handel på børsen i Zürich.

Bedre end ventet

Novartis omsatte i andet kvartal for 13,62 mia. dollar, hvor konsensus blandt analytikerne ifølge Bloomberg News var 13,28 mia. dollar.

Fremgangen i omsætningen var bredt funderet på tværs af Novartis’ behandlingsmidler. Salget af Kesimpta steg blandt andet 105 pct. på årsbasis til 489 mio. dollar, hvor der af analytikerne var ventet 421,1 mio. dollar.

Kesimpta til behandling af multipel sklerose er baseret på Genmabs virkemiddel ofatumumab, og Genmab modtager 10 pct. af salget i royalties.

Det justerede resultat per aktie landede i kvartalet på 1,83 dollar mod anslåede 1,70 dollar.

Dertil løb det justerede driftsoverskud op i 4,67 mia. dollar mod ventet 4,43 mia. dollar., og på bundlinjen stod et justeret overskud på 3,81 mia. dollar. Her var ventet 3,55 mia. dollar.

Spin-off godkendt

Novartis oplyser endvidere i sit regnskab, at bestyrelsen i selskabet enstemmigt har sagt ja til at udskille datterselskabet Sandoz med henblik på en børsnotering på SIX Swiss Exchange og en amerikansk ADR-notering.

Forslaget om udskillelsen vil blive bragt for Novartis’ aktionærer ved en ekstraordinær generalforsamling 15. september og ventes iværksat i løbet af fjerde kvartal i år.

Novartis har oven i lanceret et aktietilbagekøbsprogram på 15 mia. dollar. Programmet ventes gennemført inden slutningen af 2025.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også