Bridgebio hamrede i vejret – mulig hjertemedicin reducerer dødsfald

Biotekselskabet har fået lovende resultater med et muligt middel til behandling af hjertelidelsen amyloid transthyretinkardiomyopati.
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad
AF MARKETWIRE

Aktien i amerikanske Bridgebio røg mandag i vejret med 75,9 pct., da biotekselskabet fik lovende resultater med et muligt middel til behandling af hjertelidelsen amyloid transthyretinkardiomyopati.

Det kliniske fase 3-studie viste nemlig en reduceret dødelighed i patienter, som fik midlet Acoramidis sammenlignet med dem, der modtog placebo. Desuden var der en risikoreduktion på 50 pct. i forhold til hjertekar-relaterede hospitalsindlæggelser. Begge endemål blev således nået med ”høj statistisk signifikans”.

Amyloid transthyretinkardiomyopati er en sjælden lidelse, men udvikler sig ofte til fatale hjertesvigt, da uopløseligt proteinmateriale aflejres i hjertet.

Resultaterne i det kliniske studie er bedre ”end selv best case-scenario” hos analytikerne på Wall Street, mener finanshuset Mizuho.

”Data er super rene og meget konsistente på tværs af målene.”

Hos Cowen fremhæves det samtidig, at data peger på, at Acoramidis er bedre end et konkurrerende middel fra Pfizer.

Bridgebio regner med at søge de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA’s, godkendelse til markedsføring inden udgangen af i år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også