Novo Nordisk opfordrer tyske læger til at udskrive Wegovy ”ansvarligt”

Tyskland er det fjerde marked, hvor Novo Nordis’ slankemiddel Wegovy bliver lanceret. 
Slankemidlet Wegovy er på vej mod det tyske marked. | Foto: Jim Vondruska/Reuters/Ritzau Scanpix
Slankemidlet Wegovy er på vej mod det tyske marked. | Foto: Jim Vondruska/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Lanceringen af fedmemidlet Wegovy i Tyskland er lige om hjørnet, men op til udrulningen senere i slutningen af juli har koncernen nu opfordret de tyske læger til kun at udskrive midlet til patienter med reelle medicinske behov på grund af begrænset forsyning.

Det skriver Reuters.

”Taget den ventede store efterspørgsel og den begrænsede forsyning i betragtning beder vi læger om at udskrive ansvarligt,” hedder det i en meddelelse fra Novo Nordisk.

Medicinalkoncernen med hovedsæde i Bagsværd anfører i den forbindelse, at patienter med en BMI over 30 eller over 27 i kombination med kroniske lidelser bør have forrang til midlet.

Novo Nordisk har tidligere været overvældet af efterspørgslen på fedmebehandlingsmidlet, da det blev lanceret i USA, og så sent som fredag kunne Reuters også berette om, at apotekerne flere steder i USA mangler Wegowy i de højeste doser.

Novo Nordisk vil sælge Wegowy for omkring 340 dollar for en fire ugers behandling. Det er mere end i Norge, hvor det koster 278 dollar og mindre end i Danmark, hvor prisen er 357 dollar.

Tyskland er det fjerde marked, hvor Wegovy lanceres.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også