Novo Nordisk sagsøger apotek for at sælge egen version af fedmemiddel

Et amerikansk apotek har ifølge medicinalkæmpen forsøgt at fremstille og sælge udgaver af semaglutid, der er det aktive stof i fedmemidlet Wegovy. 
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
af marketwire

Novo Nordisk går rettens vej i USA i et forsøg på beskytte sine voldsomt populære midler mod fedme, der lige nu storsælger - ikke mindst på det amerikanske marked.

Det skriver Bloomberg News.

Søgsmålet er rettet mod et amerikansk apotek, der angiveligt har forsøgt at fremstille og sælge udgaver af semaglutid, der er det aktive stof i fedmemidlet Wegovy. Det indgår også i midlet Ozempic, der oprindeligt er udviklet mod sukkersyge, men som også anvendes til vægttab.

Apoteket skaber sin egen udgave af semaglutid ved at blande det op - såkaldt compounding - men det opblandede middel er ikke tilstrækkeligt undersøgt eller godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, hævder Novo Nordisk i søgsmålet.

”At ignorere godkendelseskrav giver den tiltalte en unfair konkurrencefordel i forhold til medicinalselskaber som Novo Nordisk,” skriver det danske selskab ifølge Bloomberg.

”Og værre endnu så udgør det en risiko for patienterne ved at udsætte dem for midler, som vi ikke ved om er sikre eller effektive,” lyder det videre.

Sagen er indberettet ved en domstol i staten Florida.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også