Novo Nordisks semaglutid viser potentiale mod afhængighed

Behandlingsmulighederne med molekylet semaglutid rækker langt udover behandling af diabetes og overvægt. 
Novo-opfindelsen semaglutid viser gode takter i forsøg med at afhjælpe afhængighed. | Foto: Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix
Novo-opfindelsen semaglutid viser gode takter i forsøg med at afhjælpe afhængighed. | Foto: Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix

Novo Nordisks molekyle semaglutid kan ifølge nye studier måske også afhjælpe afhængighed af skadelige stoffer som nikotin, alkohol og kokain.

Det skriver Finans.

Molekylet semaglutid er godkendt til behandling af diabetes og svær overvægt, men har også vist lovende resultater i forsøg mod hjerte- og karsygdomme, fedtlever og ikke mindst Alzheimers.

Det - og andre såkaldte GLP-1-midler - ser imidlertid også ud til at kunne mindske afhængighed af stimulanser som nikotin, alkohol, kokain og smertestillende medicin i både nye og ældre studier.

Dertil kommer en række mulige positive følgevirkninger af behandlingen mod fedme.

Analytiker Morten Larsen fra investeringsbanken ABG kalder semaglutid et ”gyldent molekyle”.

”Semaglutid er allerede tæt på at nå verdens bedst sælgende lægemiddel, Humira, og der er stadig endnu næsten 10 år til patientudløb,” siger han til Finans.

Han mener dog, at det endnu er for tidligt at vurdere det kommercielle potentiale i andre sygdomme uden for diabetes og svær overvægt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også