Sydbank: Lundbeck styrer mod prognosetoppen med stærkt første kvartal

Med onsdagens regnskabstal fra Lundbeck sigter selskabet ifølge Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker hos Sydbank, mod toppen af prognosen for året. 
Foto: Lundbeck / Pr
Foto: Lundbeck / Pr
af marketwire

Lundbeck er godt på vej til at nå mindst toppen af sine egne forventninger til indtjeningen i 2023 med et stærkt første kvartal, der endte over analytikernes forventninger på de fleste parametre.

Kvartalet var nemlig også indtjeningsmæssigt langt over en fjerdedel af den samlede prognose for året, og selv på trods af en forventning om stigende omkostninger i resten af året, bør Lundbeck kunne holde indtjeningsdampen pænt oppe, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

”Lundbeck havde en stærk udvikling i toplinjen i første kvartal, og ikke overraskende var det nøgleprodukterne, der trak væksten,” siger han til Marketwire.

”Men bruttomarginen er faktisk også ganske stærk, hvis man tager nedskrivningen på Vyepti-lagre væk, så det ender med en noget bedre indtjening end ventet i kvartalet. De kommende kvartaler er indtjeningsmæssigt ikke på niveau med første, fordi der fortsat pres på inputomkostninger og stigende lanceringsomkostninger. Men når det er sagt, mener jeg, at Lundbeck med første kvartal i hvert fald sigter mod toppen af prognosen,” fortsætter han.

Lundbeck fastholdt i sit regnskab for første kvartal sine forventninger til hele 2023 om et justeret driftsresultatet (EBITDA) på 5,1-5-5 mia. kr. Omsætningen ventes at blive 19,4-20,0 mia. kr.

I første kvartal blev det justerede EBITDA 1845 mio. kr. Omsætningen endte på 5044 mio. kr. Dermed svarer driftsresultatet til små 35 pct. af midtpunktet i Lundbecks forventninger - nemlig 5,3 mia. kr.

Omsætningen i første kvartal var i øvrigt kvartalsrekord for Lundbeck.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også