Ferring lukker forskningsafdeling og fyrer medarbejdere

Et udvidelsesprogram var ellers netop afsluttet for afdelingen i San Diego. 
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Ferring lukker sin amerikanske forskningsafdeling og fyrer alle 89 medarbejdere. 

Det skriver Fierce Pharma.

Lukningen kommer ikke mange måneder efter, at Ferring færdiggjorde et ” investerings- og udvidelsesprogram” for netop afdelingen i San Diego, USA. Ifølge Ferrings hjemmeside stod det færdigt i 2022. 

Afdelingen beskrives som Ferrings ”globale forskningsarm og idéinkubator” med fokus på tidlig opdagelse og udvikling af lægemidler. Instituttet arbejder sammen med den schweiziske medicinalvirksomheds andre forskningsafdelinger i Danmark og Israel.

Ferrings forskning og udvikling har fokuseret på sundhed for mødre og reproduktiv medicin, gastroenterologi og mikrobiom og immunologi. Selskabet sluttede 2022 med flere nye produktlanceringer. 

I november fik Ferring grønt lys af FDA til markedsføring af Rebyota (fækal mikrobiotika) til behandling af clostridioides difficile-infektion (CDI). Ganskje kort tid efter fik Ferring godkendt blærekræftmidlet Adstiladrin (nadofaragene firadenovec-vncg)

Ferring gik ud af 2022 uden vækst på toplinjen. Det skyldtes i høj grad produktionsvanskeligheder for Ferrings hovedprodukt, fertilitetsmidlet Menopur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også