Ny diabetesmedicin ændrer behandlingen af patienter i USA

Nye amerikanske retningslinjer skubber nye behandlinger af diabetes op i vejledningen i USA. 
Foto: Spencer Platt
Foto: Spencer Platt
af marketwire

Lægernes behandling af diabetes 2 ændrer sig med nye lægemidler i SGLT-1 og GLP-1-klassen, herunder Novo Nordisks Ozempic.

Det skriver Wall Street Journal.

I mange år har patienter med type 2-diabetes startet behandlingen med Metformin for at sænke blodsukkeret. Nye retningslinjer betyder nu, at amerikanske patienter i stedet kan starte behandlingen med SGLT-2 eller GLP-1 og derved reducere vægten og beskytte hjertet og nyrerne. Det fremgår af de seneste retningslinjer fra den amerikanske diabetesforening fra december.

”Det er en fundamental afsked med den klassiske tilgang til at forsøge at sænke blodsukkeret, som er det, vi plejede at fokusere på, fordi det var vores eneste mulighed,” siger læge Marie McDonnell, der er ansvarlig for diabetesprogrammet på Brigham and Women’s Hospital i Boston, til avisen.

Der er dog stor forskel på priserne for den ældre og nyere medicin. Ozempic koster 900 dollar om måneden, mens man kan købe et månedligt forbrug af metformin for 25,73 dollar om måneden ifølge data fra GoodRx Holdings, der udlodder rabatter til medicin.

Det betyder, at mange ikke vil have råd til den nye medicin ifølge læger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også