Rådgiv­nings­panel kan slukke Bavarians amerikanske coronavaccine-drøm

Bavarian Nordic kan ende med at blive holdt uden for covid-vaccineprogrammet i USA.
Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
AF MARKETWIRE

Bavarian Nordics covid-vaccine kan ende med at blive holdt uden for vaccineprogrammet i USA, hvor en særlig type vacciner kan blive det foretrukne valg.

Det skriver Børsen.

Det sker, efter at en rådgivningskomité torsdag enstemmigt valgte at anbefale de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, at alle vacciner i USA’s vaccineprogram skal opdateres, så de har samme indhold som de bivalente vacciner fra selskaberne Pfizer og Moderna. De opdaterede versioner beskytter mod nye virusvarianter.

Det kan gøre det vanskeligt for Bavarian Nordic at opnå godkendelse for sin vaccine abncov2, da det ikke er en bivalent vaccine, skriver analytiker Nordeas medicinalanalytiker Michael Novod i et notat ifølge Børsen.

Anbefalingen ventes at blive fulgt, når det amerikanske vaccineprogram tilrettelægges.

Hos Bavarian Nordic anerkender Rolf Sass Sørensen, chef for investor relations, at anbefalingen ikke nødvendigvis har gjort det lettere for selskabet på den korte bane i USA.

”Vi har fortsat en chance, hvis vi kan vise, at vores vaccine har god beskyttelse mod de nye varianter af virus, der kommer, og samtidig har en længerevarende beskyttelse. Data bliver som altid afgørende,” siger han til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også