Novozymes-direktør: Fusionen forløber efter planen

I starten af denne uge fik Novozymes og Chr. Hansen sin første af flere myndighedsgodkendelser af den kommende fusion. Hvad navnet bliver på det nye selskab, er endnu ikke fastlagt.
Foto: Pr / Novozymes
Foto: Pr / Novozymes
af marketwire

Novozymes’ køb af Chr. Hansen går som planlagt. I starten af ugen fik fusionen sin første myndighedsgodkendelse.

”Skatterådets godkendelse af en skattefri transaktion er selvfølgelig en blandt mange godkendelser, som vi skal have i den her forbindelse. Nu er vi i fuld gang med at planlægge de ekstraordinære generalforsamlinger, der skal finde sted for begge selskaber her i første halvår, og vi er også i fuld gang med at forberede de ansøgninger, vi skal sende ind til diverse konkurrencemyndigheder for at få handlen godkendt,” siger Lars Green, der er finansdirektør i Novozymes, til MarketWire og fortsætter:

”Alt det skrider frem som planmæssigt. Og derfor er vi selvfølgelig glade for, at der kommer positivt svar tilbage fra Skatterådet i takt med at de forskellige projekttrin skrider frem.”

I forbindelse med fusionen kom de to selskaber med samlede forventningerne frem mod 2025. Her ventes den årlige omsætning at lande på 26 mia. kr., og den gennemsnitlige årlige organisk omsætningsvækst ventes at være på 6-8 pct. frem til 2025.

”Det er den periode, vi også har stillet forventninger til hos Novozymes isoleret set. Men det er klart, at når transaktionen er godkendt, og vi begynder at kigge på fremtiden som ”New Co”, så vil vi selvfølgelig kigge på hvilke forventninger, vi har,” siger Lars Green.

Fusion på vej gennem længere tid

Ifølge finansdirektøren var opkøbet af Chr. Hansen en idé, der blev arbejdet på gennem længere tid. Derfor er der brugt samlet 69 mio. kr. til fusionen i 2022 - heraf 37 mio. kr. i fjerde kvartal, hvor fusionen blev annonceret. Pengene er brugt til blandt andet rådgivere, som kunne hjælpe Novozymes med analyse og forberede den dialog, der skulle tages med Chr. Hansen.

”Derfor var vi startet inden fjerde kvartal, hvor vi annoncerede det. Men præcist hvornår - det er jo noget, der starter med en idé og en tanke. Og så bliver det mere og mere robust, i takt med at man analyserer og kigger på det på fra forskellige vinkler,” siger finansdirektøren.

Det bliver Lars Green, der skal fortsætte som finansdirektør i det nye selskab, og Novozymes adm. direktør Ester Baiget fortsætter også som topchef.

Bestyrelsesformand og navnet på det fusionerede selskab er fortsat udeståender.

”Navnet er jo en af mange ting, vi skal have på plads. For os er det en mulighed for - sammen med Chr. Hansen - at skabe et spændende ”New Co”. Det er noget, vi sammen vil finde frem til,” siger Lars Green.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også