Jefferies ser risiko for langsom genoprettelse af Wegovy-udbud

Efter kritik til kontraktproducenten Catalent ser finanshuset Jefferies en risiko for, at et robust udbud af Novo Nordisks fedmemiddel Wegovy muligvis ikke kan blive opnået inden udgangen af året.
Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
af marketwire

Nødvendige udbedringsindsatser kan øge risikoen for, at en robust levering af Novo Nordisks vægttabsmiddel Wegovy måske ikke kan blive nået inden udgangen af året.

Det vurderer finanshuset Jefferies efter at have været vært for en ekspertfremstilling for at diskutere den anden formular fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for kontraktproducenten Catalents facilitet i Bruxelles, hvor der udføres den sidste påfyldning af Wegovy til levering i USA.

FDA’s anden 483-formular for Catalents belgiske opfyldningsfacilitet kommer cirka 10 måneder efter den første, hvilket oprindeligt førte til begrænset forsyning af Wegovy til behandling af fedme, skriver finanshuset.

Novo opbygger nu Wegovy-beholdning og planlægger at relancere hen mod slutningen af året.

”Denne tidslinje forbliver den aktuelle besked, og vi forstår, at enhver afvigelse sandsynligvis vil blive offentliggjort, når den er kendt,” skriver Jefferies, der fortsætter:

”Men i betragtning af den bekymrende karakter af den seneste 483-formular, ifølge vores ekspert, mener vi, at afhjælpningsindsatser sandsynligvis vil øge risikoen for, at et robust udbud af Wegovy muligvis ikke kan blive opnået for at imødekomme efterspørgslen i 2023, i det mindste indtil en af to planlagte Novo-påfyldningsfaciliteter kommer i brug.”

Finanshusets ekspert ser mindst 75 pct. sandsynlighed for et FDA-advarselsbrev givet arten af de to 483-formularer som en officiel meddelelse, der kræver udbedring. Det er ifølge Jefferies vigtigt, at dette ikke vil tvinge anlægget til at lukke.

Jefferies gentager den negative anbefaling ”underperform” af Novo Nordisk og kursmålet på 585 kr.

Novo Nordisk-aktien lukkede onsdag med et fald på 0,7 pct. til 801,70 kr.

Kontraktproducent og Novo-leverandør får igen kritik af FDA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også