MedWatch

Sydbank ser Novo Nordisk fortsætte sats på tredje forretningsben med ny aftale

Aftalen med det amerikanske biotekselskab Ventus Therapeutics er ifølge Sydbank et tegn på, at Novo Nordisk satser videre på andre kroniske sygdomme end diabetes og blødersygdomme.

Foto: Niels Hougaard

Novo Nordisk fortsætter sit sats på nye lægemidler til kroniske sygdomme uden for diabetes og blødersygdomme.

Det konstaterer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, efter at Novo torsdag har indgået en aftale med det amerikanske biotekselskab Ventus Therapeutics.

Med aftalen får Novo adgang til Ventus’ såkaldte NLRP3-hæmmer-program, som parterne håber på sigt kan udmønte sig i flere lægemiddelkandidater til behandling af blandt andet ikke-alkoholisk fedtlever, NASH, og kronisk nyresygdom.

Endnu har programmet ikke kastet lægemiddelkandidater af sig, som er i klinisk udvikling, og det vil derfor vare år, før der kan komme lægemidler på markedet, vurderer Søren Løntoft.

”Novo laver en del aftaler inden for nye sygdomme, som er et område Novo også har givet udtryk for, at man gerne vil vokse inden for fremadrettet. Her har Novo brug for nogle midler eller teknologi, der kan hjælpe forretningsbenet på vej,” siger analytikeren.

”Det er en aftale, der i høj grad relaterer sig til, at udviklingen af midlerne bliver en succes. Aftalen er ”back-end-loaded” (størstedelen af betalingen falder senere, red.), og der er udsigt til, at der går en rum tid, før der kan komme et lægemiddel på markedet. Derfor er det heller ikke noget, der rykker Novos aktiekurs,” vurderer Søren Løntoft Hansen videre.

Som led i aftalen lægger Novo 70 mio. dollar, svarende til omkring 540 mio. kr., i forudbetaling. Desuden stiller det danske selskab yderligere 633 mio. dollar, omkring 4,9 mia. kr., på højkant til potentielle milepælsbetalinger.

Novo-aktien ligger torsdag eftermiddag 0,8 pct. højere i 769,80 kr.

Novo Nordisk indgår milliardaftale med Ventus Therapeutics

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier