MedWatch

Biogen søger godkendelse af Alzheimers-middel

Positive fase 3-data og ansøgning om godkendelse fra Biogen trækker flere andre Alzheimers-selskaber op på børserne rundt omkring.

Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS / X90051

Medicinalselskaberne Biogen og Eisai har søgt godkendelse hos myndighederne til et nyt middel mod Alzheimers, da midlet ifølge et fase 3-studie bremser sygdommens udvikling.

Det sender Biogen-aktien i vejret med 45,6 pct. i det amerikanske formarked.

Tirsdag offentliggjorde de to selskaber ifølge Financial Times resultatet fra fase 3-studiet, der påviste en opbremsning i udviklingen af Alzheimers på 27 pct. hos patienter i et tidligt sygdomsforløb ved brugen af midlet Lecanemab sammenlignet med patienter, der fik placebo - eller snydemedicin.

Lecanemab nedbringer opbygningen af skadelige proteinfragmenter kendt som beta-amyloider. Det har i flere årtier været en hypotese blandt forskere, at opbygningen af amyloider i hjernen har været den primære årsag til Alzheimers, uden at det endnu er blevet bevist.

Fase 3-studiet er ifølge Financial Times vigtigt, netop fordi det viser en opbremsning i sygdomsforløbet gennem nedbringelsen af amyloider.

Alberto Espay, der er professor i neurologi ved University of Cincinnati, opfordrer dog til at forholde sig kritisk.

”Dette er det første studie ud af flere end 40 med omkring 20 andre behandlinger mod amyloider til at vise en effekt. Selv om studiet er en velkommen udvikling, beviser den ikke hypotesen om amyloider,” siger han til Financial Times.

Markedet lader sig imidlertid ikke kue. Onsdag steg Eisai med 17,3 pct. på børsen i Tokyo, mens rivalen Roche stiger 4,6 pct. og tyske Morphosys vinder 16,7 pct. til 21,585 euro på børsen i Frankfurt.

Vildest går det til i Sverige, hvor aktien i Bioarctic er mere end fordoblet til 218,60 svenske kr. efter en stigning på hele 149 pct.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier