MedWatch

Novartis vil i ny strategi være blandt de fem største farmaselskaber i USA

Novartis tager en ”US-first”-tilgang til sig, og sigter efter at blive blandt de største medicinalselskaber i USA.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

I kølvandet på udmeldinger om organisationsændringer, fyringer og nedlukninger af fabrikker, kommer Novartis med endnu en frisk udmelding.

Det schweiziske medicinalselskab tager en ”US-first”-tilgang til sig, og vil være blandt de fem største medicinalselskaber i USA inden 2027.

Det skriver Fierce Pharma.

Novartis var den femte største medicinalvirksomhed på verdensplan målt på omsætning i 2021, men var kun nummer 10 i USA, lyder det fra mediet.

Vejen dertil er brolagt med den såkaldte ”US-first”-tilgang, og for at øge sin tilstedeværelse i USA vil Novartis øge andelen af amerikanske patienter i kliniske forsøg og ”opbygge kapacitet og talent” i landet, sagde repræsentanter fra virksomheden til et investormøde torsdag, ifølge Fierce Pharma.

De otte markedsførte lægemidler - Cosentyx, Entresto, Zolgensma, Kisqali, Kesimpta, Leqvio, Pluvicto og Scemblix - vil stå i spidsen for indsatsen, og Novartis mener, at hvert af disse lægemidler kan have et potentiale for et salg i milliardklassen.

Cosentyx og Entrestro er allerede blockbusters og ifølge Fierce Pharma i hurtig vækst, mens blandt andre Kisqali og Leqvio er blandt de mindre.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier