MedWatch

Sydbank-analytiker: Forventer at se flere ordrer på abekoppevaccine

Sydbank forventer flere abekoppeordrer til Bavarian Nordic, men minder samtidig om, at smitten med abekopper er faldet.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Sydbank forventer, at se flere ordrer på Bavarians abekoppevaccine med andre nationer i de kommende år, efter at den danske vaccineproducent tirsdag morgen har fået en milliardordre fra den canadiske sundhedsstyrelse.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen, der ser nationernes lageropbygning af abekoppevacciner, som en bidragsyder til et solidt finansielt fundament for Bavarian.

”Som vi skrev i vores seneste kommentar, ser vi dog fortsat behov for vacciner til at adressere det nuværende udbrud af abekopper, ligesom vi vurderer, at det klart største potentiale for Bavarian ligger i muligheden for ordrer i forbindelse med etableringen af lagre til et fremtidigt beredskab - uagtet de faldende smittetal,” skriver Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Sydbank vil dog minde investorerne om, at smittetallene med abekopper er faldet i Europa og USA i den seneste måned som følge af øget bevidsthed og øget immunitet.

Den samlede kontrakt med Canada ligger på op til 470 mio. dollar, hvilket svarer til omkring 3,5 mia. kr.

På aktiefronten var Bavarian Nordic tirsdag lige op at snuse til en stigning på 11,7 pct. men ligger halvanden time efter markedets åbning 6 pct. højere i 234,60 kr.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier