Novo Nordisk advarer mod ny amerikansk lovgivning - skader innovation

En ny lov i USA, der giver den offentlige sygekasse Medicare bemyndigelse til at forhandle medicinpriser, får krads kritik af Novo Nordisk.
Præsident i USA, Joe Biden, har sammen med sin administration bl.a. taget et centralt opgør med medicinpriser i USA. | Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix
Præsident i USA, Joe Biden, har sammen med sin administration bl.a. taget et centralt opgør med medicinpriser i USA. | Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk er stærkt utilfreds med en ny amerikanske lovgivning, der ifølge det danske medicinalselskab vil lægge en dæmper på innovationen og føre til, at færre vil få adgang til nye lægemidler.

Det skriver Finans.

Med den såkaldte US Inflation Reduction Act får den offentlige sygekasse Medicare fra 2026 bemyndigelse til at forhandle medicinpriser på et stigende antal lægemidler, herunder Novo Nordisks diabetesmiddel, Ozempic, erfarer Financial Times, ifølge Finans.

”Novo Nordisk har indtaget en position, hvor vi støtter ændringer af det amerikanske sundhedssystem, der forbedrer adgangen og prisen (for patienterne, red.), men denne lov skader innovationen og vil ultimativt reducere adgangen til nye behandlinger som et resultat af, at regeringen sætter prisen,” oplyser Novo Nordisk i en mail til Finans.

Selskabet ønsker dog ikke at kommentere, hvordan lovgivningen økonomisk forventes at ramme Novo Nordisk, ej heller være mere specifik i forhold til Ozempic, der i årets første seks måneder solgte for 26,4 mia. kr.

Man vil se tiden an og afvente implementeringen af de nye politikker, lyder det.

Sydbank: Nyt prisloft på insulin rammer næppe producenterne

Novo Nordisk kan miste milliarder på rabat-slagsmål i USA

Novo og Eli Lilly skruede op for lobbyindsatsen, da lovgiverne ville gøre noget ved insulinpriserne i USA 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også