MedWatch

Novo Nordisk fremrykker lønregulering for 50.000 ansatte grundet stigende inflation

Stigende inflation får nu Novo Nordisk til at fremrykke lønreguleringen for samtlige medarbejdere i medicinalselskabet.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Den stigende inflation får nu Danmarks største medicinalselskab Novo Nordisk til at fremrykke lønreguleringen for selskabets mere end 50.000 ansatte.

Det fremgår af et internt opslag, der er sendt ud til Novo Nordisks medarbejdere, og som MedWatch har set indholdet af. Novo Nordisk bekræfter samtidig fremrykningen over for MedWatch.

Reguleringen vil ifølge Novo Nordisk ske ved årsskiftet, hvor det ellers for størstedelen af selskabets ansatte først plejer at ske i april eller juni.

”Beslutningen er taget efter grundig overvejelse af feedback og forslag fra medarbejderne til executive management om, hvordan man kan støtte kolleger, der står over for stramme husholdningsbudgetter på grund af den stigende inflation,” lyder det blandt andet i opslaget.

Danmarks Statistik oplyste mandag, at inflationen i det seneste år er steget med 8,9 pct., hvilket er den højeste årsstigning i 38 år.

Ved udgangen af sidste år havde Novo Nordisk cirka 48.000 fuldtidsansatte, mens antallet i slutningen af juni lå på knap 51.000.

Medicinalselskabet brugte sidste år knap 29 mia. kr. på lønninger, hvilket svarede til en stigning på 8 pct. sammenlignet med året før. De samlede personaleomkostninger lød sidste år på 36,5 mia. kr.

Ifølge det interne opslag kommer beslutningen om fremrykning dog ikke til at påvirke tidspunktet for bonusudbetalinger til berettigede ansatte, mens reguleringer omfattet af overenskomster med fagforeninger vil blive aftalt i dialog med tillidsrepræsentanter.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier