MedWatch

Eli Lilly nedjusterer efter skuffende kvartalsregnskab

Amerikanske Eli Lilly nedjusterer forventningerne til 2022 i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab.

Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS / X00403

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly nedjusterer forventningerne til indtjening per aktie i 2022 i selskabets regnskab for andet kvartal torsdag.

Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie mellem 7,90 og 8,05 dollar mod tidligere 8,15 til 8,30 dollar.

Prognosen ventes ikke nået som følge af valutamodvind, mens salgsprognosen for i år fastholdes, da modvinden opvejes af ekstra salg af covid-19-behandlingen bebtelovimab.

Regnskabet viser, at Eli Lilly kommer værre ud af andet kvartal end ventet, idet den justerede indtjening per aktie er landet på 1,25 dollar, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 1,69 dollar.

Omsætningen i andet kvartal skuffer også ved at falde 3,7 pct. på årsbasis til 6,49 mia. dollar mod de estimerede 6,82 mia. dollar.

I forbindelse med den lavere omsætning fremgår det af regnskabet, at Eli Lilly begrunder det med henvisning til lavere realiserede priser og reduceret indtjening fra sin kræftbehandling, Alimta, efter fremkomsten af kopier.

Eli Lilly meddeler, at de amerikanske tilsynsmyndigheder har accepteret dets kandidat af Alzheimers-medicin, donanemab, til gennemgang med henblik på fremskyndet godkendelse.

Aktien falder 4,2 pct. til 300,70 dollar på det amerikanske formarked.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier