MedWatch

Novo Nordisk fortsætter imødeset studie - kan være medårsag til skuffelse

Novo Nordisk-interesserede må vente yderligere omkring et år på data fra et stort studie om mulige hjerte-kar-fordele ved semaglutid.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk fortsætter sit store studie af mulige hjerte-kar-fordele ved brug af vægttabsmidlet, semaglutid, til behandling af fedme. Dermed må aktionærerne vente yderligere omkring års tid på data fra studiet, og det kan have skuffet dele af markedet, vurderer analytiker.

Ifølge halvårsregnskabet har den uafhængige data-overvågningskomite efter et foreløbigt kig på studiet anbefalet, at studiet kører videre. Derfor køres det nu til vejs ende, og der kan ventes data i midten af 2023.

Meldingen kan have skuffet de, der havde håbet, at studiet allerede efter den foreløbige analyse viste så klare hjerte-kar-fordele ved brug af midlet, at det ikke behøvede at løbe til vejs ende, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for MarketWire.

”Det kan være medvirkende årsag til at aktien faldt over 9 pct.,” siger Sydbank-analytikeren.

At studiet løber til vejs ende, er dog ikke i sig selv ikke så overraskende, mener Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at studiet statistisk set er designet til at vise en reduktion i hjerte-kar-sygdom på 17 pct. ved brug af semaglutid til behandling af fedme.

Og skulle studiet være stoppet tidligere, skulle data have vist en noget større reduktion end det, og på kortere tid.

Novo-aktien lukkede onsdag 9,4 pct. lavere i 771,20 kr. på trods af en stor opjustering.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier