MedWatch

Bavarian er steget 68 pct. siden midten af juli

Udsigten til snarlig konkurrence blev mindsket sent fredag, da de amerikanske myndigheder har bedt amerikanske Siga om flere forsøg med sit koppemiddel.

Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic fortsætter mandag opturen med et plus på 9 pct. til 392 kr., og dermed er aktien steget med 68 pct. siden fredag den 15. juli, hvor selskabet opjusterede sine forventninger med henvisning til en amerikansk ordre på abekoppevaccine.

Aktien har især været drevet af udbruddet af abekopper i mange lande verden over.

Det danske medicinalselskab har den eneste godkendte vaccine mod abekopper, og udsigten til snarlig konkurrence blev mindsket sent fredag, da de amerikanske myndigheder har bedt amerikanske Siga om flere forsøg med sit koppemiddel.

Baggrunden er, at sundhedsmyndighederne i USA har sagt, at der er brug for flere undersøgelser for at måle effektiviteten ved Sigas flydende koppemedicin Tpoxx. Det er derfor afgørende, at der udføres flere forsøg med Tpoxx for at bedømme sikkerheden og effektiviteten, lyder konklusionen fra FDA.

Den 18. juli opjusterede Bavarian Nordic igen sine prognoser efter koppevaccineordrer fra flere regeringer.

Aktien steg 12 dage i træk fra 12. juli til og med torsdag den 28. juli. Fredag lukkede aktien med et fald på 1,7 pct., men aktien er tilbage på vinderkurs igen mandag.

Over det seneste år blev det laveste niveau nået den 9. maj i 115,75 kr. Siden den dag er aktien steget 238,7 pct.

Innate Pharma-aktie dykker efter utidigt stop af fase 3-studie

Enhedschef i Lægemiddelstyrelsen skifter til Novo Nordisk

Europas teenagere må vente på lovende nyt akne-middel

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier