MedWatch

Sydbank: Svært at se konkurrence til Novo Nordisk fra californisk insulininitiativ

Sydbank-analytiker Søren Løntoft mener ikke, at staten Californias hensigter om at producere insulin kan konkurrere med Novo Nordisk og andre store insulinproducenter.

Foto: Novo Nordisk / PR

Californiens hensigt om at producere insulin til delstatens befolkning kan næppe hamle op med de store insulinproducenter. Med al sandsynlighed vil delstatens insulin både være dyrere og baseret på forskning af ældre dato.

Derfor vil initiativet næppe påvirke Novo Nordisk, mener Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

”Jeg har rigtig svært ved at se, hvordan det helt nøjagtigt skal fungere, og om det i det hele taget er en god idé,” siger han.

Senioranalytikeren påpeger, at Californiens egenproduktion næppe vil kunne gøres billigere end hos de store producenter som Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi.

Når det samtidig som udgangspunkt vil ske med en finansiering på 100 mio. dollar, der ligeligt skal bruges til udviklingen af en lavprisinsulin og til opførelsen af en fabrik, virker initiativet noget uholdbart.

”Det er et ret komplekst produktionssetup, det kræver - virkelig teknologisk setup. I forhold til at mange af de her udbydere udbyder til under 1 dollar om dagen, tænker jeg faktisk er en rigtig, rigtig dårlig idé,” siger Søren Løntoft Hansen.

Han tilføjer, at der er grænser for, hvor innovativ en delstat kan være.

”Det vil sige, at det vil være ældre generationer, som er løbet af patent, som man formentlig vil producere, som de store udbydere kan tilbyde til under 1 dollar om dagen.”

Torsdag aften offentliggjorde Californiens guvernør Gavin Newsom intentionen om at lade insulin producere i Californien.

”Californien vil lave sin egen insulin. Det er simpelt. Folk bør ikke gældsætte sig for at få livsnødvendig medicin,” skriver Gavin Newsom på Twitter.

Hensigten er at producere en billigere insulin - gerne nær omkostningsniveauet - og gøre den tilgængelig for alle. Ifølge statsguvernøren bruger amerikanske diabetikere 300 til 500 dollar om måneden på insulin.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier