MedWatch

Biograil kommer ud af 2021 med tab – kapitalrejsninger holder selskabet kørende

Biograil kommer ud af 2021 med et underskud. Forskning og lønninger koster millioner, men selskabet har rejst penge til at finansiere tabet.

Foto: Biograil / PR

Biotekselskabet Biograil kommer ud af 2021 med et underskud på 7,9 mio. kr.

Det fremgår af selskabets nyeste regnskab.

Underskuddet skyldes, at selskabet endnu ikke har et produkt på markedet. Biograil udvikler lige nu på et device, kaldet Biondd, der kan pakke ellers injicerbare lægemidler i en kapsel.

Underskuddet, som primært er drevet af lønninger, gør et indhug i selskabets egenkapital, der dog er fint polstret efter flere kapitalindsprøjtninger gennem 2021. Samlet set har Biograil modtaget 23,7 mio. kr, og med årets underskud lyder egenkapitalen således på 31,7 mio. kr.

Ledelsen anser nettoresultatet som forventet, lyder det i beretningen.

Devicet, som Biograil præklinisk udvikler, ligger inde i en kapsel, der er på størrelse med en Panodil-tablet. Når kapslen opløses i maven, frisætter den en låsemekanisme, der sidder imellem to halvdele. De to halvdele drejer meget hurtigt i hver sin retning over en central akse, og udløser små ”spikes”, som Biograil selv kalder dem.

Spiksene sætter sig og omfavner vævet i maven fra hver sin side af de to halvdele. Her leverer de små spikes lægemidlet ind i vævet. På den måde mener Biograil at kunne transportere velkendte biologiske lægemidler som væksthormon, insulin og endda antistoffer sikkert gennem mavetarmsystemet og frigive dem i blodbanen gennem tarmvæggen.

Teknologien har blandt andet tiltrukket sig opmærksomhed fra Janssen, der har indgået et samarbejde med den danske virksomhed.

Biograil er stiftet af Karsten Lindhardt og Nikolaj Skak, henholdsvis tidligere forskningsdirektør og tidligere chef for lægemiddeludvikling i biotekfirmaet Egalet, sammen med Zealand-medstifter Lars Hellerung Christiansen og den amerikanske biotek-finansmand John Barberich.

Selskabets adm. direktør er Karsten Lindhardt.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier