MedWatch

Sanofi sætter prisen ned på insulin til diabetespatienter uden forsikring i USA

Mens et lovforslag om loft på insulinpriser er på vej til behandling i Senatet i USA, ændrer franske Sanofi nu prisen på selskabets insulinprodukter for amerikanske diabetespatienter, der ikke er dækket af forsikring.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Det franske medicinalselskab Sanofi sætter fredag prisen væsentlig ned på insulin til behandling af diabetes for patienter, som ikke er dækket af forsikring. Det sker samtidig med, at et lovforslag om prisloft på insulin er på vej mod behandling i Senatet i USA.

Af en meddelelse fra det franske medicinalselskab fremgår det således, at amerikanske diabetespatienter uden forsikring, men med gyldig recept, fra 1. juli kan få ét eller flere af selskabets insulinprodukter til 35 dollar for 30 dages forbrug gennem programmet Insulins Valyou. 35 dollar er præcis, hvad prisloftet i lovforslaget også ligger på.

Beløbet svarer til cirka 250 kr., mens programmets hidtidige pris har lydt på 99 dollar - eller omkring 700 kr.

Ifølge meddelelsen fra Sanofi er der adgang til Insulins Valyou-programmet uanset indkomstniveau. Programmet blev sidste år anvendt mere end 97.000 gange og gav over 37 mio. dollar, svarende til cirka 260 mio. kr., i besparelser til diabetespatienter, fremgår det samtidig af meddelelsen.

Sanofi, der i adskillige år har været en af de helt store konkurrenter til Novo Nordisk, proklamerede tilbage i 2019, at selskabet ønsker at fokusere mindre på diabetes-området og i stedet rette blikket mod kræftbehandlig og blødersygdomme.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier