Lundbeck klar til FDA-ansøgning efter Alzheimers-data

Lundbeck har mandag morgen offentliggjort toplinedata fra fase 3-studiet med brexpiprazol.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
af marketwire

Lundbeck og det danske medicinalselskabs japanske partner, Otsuka Pharmaceuticals, har mandag morgen gode nyheder til investorer, der har afventet toplinedata fra et fase 3-studie med lægemidlet brexpiprazol i behandling af agitation - eller vredesudbrud - hos Alzheimers-patienter.

Data viser nemlig statistisk signifikante bedringer i forhold til behandling med placebo.

Det betyder, at selskaberne er klar til indsende registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), senere i år.

”Resultater fra et klinisk fase 3-studie af behandling af agitation hos patienter med Alzheimers viste, at patienterne, der blev behandlet med brexpiprazol, havde en statistik signifikant større reduktion i agitation sammenlignet med placebo,” skriver Lundbeck og Otsuka i en meddelelse.

Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, har tidligere vurderet, at Lundbeck - i tilfælde af positive resultater i studiet - vil stå med gode kort på hånden i forhold til på sigt at få et såkaldt blockbuster-middel i behandlingen af Alzheimers-patienters agitation.

Det vil sige et middel med en omsætning på over 1 mia. dollar om året.

Brexpiprazol er allerede markedsført under navnet Rexulti som kombinationsbehandling til voksne med svær depression og behandling til voksne med skizofreni.

Det er et af selskabets fire strategiske nøgleprodukter, og i første kvartal solgte Rexulti for 831 mio. kr. - en stigning fra 672 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også