MedWatch

Novavax-vaccine anbefales godkendt til unge i EU

Pilen på aktiekursen for amerikanske Novavax er vendt rundt efter størstedelen af virksomhedens værdi ellers er blevet tabt gennem de seneste måneder. Kursdrejningen kommer efter en positiv anbefaling fra CHMP til selskabets coronavaccine til unge mellem 12-17 år.

Novavax stiger på børsen efter anbefalet udvidelse af anvendelsen af selskabets coronavaccine til unge.

Den amerikanske vaccineproducent Novavax steg med 13,9 pct. i torsdagens amerikanske aktiehandel, efter at et ekspertpanel under de europæiske sundhedsmyndigheder har anbefalet en udvidelse af brugen af koncernens coronavaccine til aldersgruppen 12-17-årige.

Det er Committee for Medicinal Products for Human Use, CHMP, under European Medicines Agency, EMA, som torsdag har anbefalet, at Nuvaxovid får en betinget markedsføringsgodkendelse til aldersgruppen.

Den positive anbefaling er givet på baggrund af data fra Novavax’ fase 3-forsøg i USA med næsten 2250 unge, der viste sig 80 pct. effektiv mod den dengang dominerende Delta-variant.

Novavax har i øvrigt torsdag også indgivet ansøgning om godkendelse af sin vaccine til brug i samme aldersgruppe i Canada.

Novavax: Intet nyt er skidt nyt

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier