Sydbank: Bavarians nye studiedesign letter proces

Nyt fase 3-studie med Bavarian Nordics covid-19 boostervaccinekandidat letter processen i det videre udviklingsforløb og betyder samtidig, at den overordnede tidsplan kan fastholdes.
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix

Det redesignede fase 3-studie med Bavarian Nordics covid-19 boostervaccinekandidat letter processen i det videre udviklingsforløb.

Det betyder samtidig, at den overordnede tidsplan kan fastholdes trods en senere opstart af rekrutteringen til forsøget end tidligere estimeret.

Det siger senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Ændringen i designet kommer dog ikke som nogen stor overraskelse.

"De flagede for det i forbindelse med regnskabet for første kvartal, at de så en åbning for, at det kunne ændre sig," siger analytikeren til MarketWire.

Redesignet betyder, at der nu inkluderes en allerede godkendt mRNA-baseret vaccine i forsøgets kontralarm, nemlig Comirnaty, som er bedre kendt som coronavaccinen fra Pfizer-Biontech.

Brug af denne vaccine til det kliniske forsøg er muliggjort i samarbejde med de regulatoriske myndigheder og vaccinefabrikanter og gør, at Bavarian Nordic kan gennemføre et dobbelt-blindet, kontrolleret fase 3-forsøg.

"Det letter processen, at man får adgang til vaccinen i studiet. Det kan have betydning i forhold til godkendelsesprocedurer og kan også have betydning for, hvordan studiet egentlig udvikler sig," siger Søren Løntoft Hansen.

Til fase 3-forsøget skal der rekrutteres ca. 4000 voksne, der tidligere enten har afsluttet det primære vaccinationsforløb eller allerede har modtaget en boostervaccination med en godkendt covid-19 vaccine.

Rekrutteringen påbegyndes i august 2022, mens der tidligere har været talt om en påbegyndelse allerede i juni.

"Det nye design er nemmere at håndtere studiemæssigt, og det er også derfor, at den overordnede tidsplan i udviklingen kan fastholdes," siger Søren Løntoft Hansen.

Bavarian Nordic venter dermed fortsat de indledende resultater inden udgangen af 2022. Det mener selskabet vil muliggøre en løbende indsendelse af data til de regulatoriske myndigheder med henblik på at opnå godkendelse i 2023.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også