MedWatch

Selskab med dansker i spidsen har indgået aftale med Merck om potentielt kræftmiddel

Cureteq, der har danske Mads Dalsgaard som adm. direktør, har indgået en eksklusiv licensaftale med tyske Merck om et nyt kræftmiddel, der i første omgang skal testes mod hjerne- og nyrekræft.

Mads Dalsgaard, adm. direktør i Cureteq. | Foto: Cureteq / PR

Schweiziske Cureteq, der har danske Mads Dalsgaard i spidsen, har indgået en eksklusiv licensaftale med tyske Merck omhandlende lægemiddelkandidaten M8891. Målet er, at midlet skal bruges mod flere kræftformer, og i første omgang mod hjerne- og nyrekræft.

Det fremgår af en meddelelse fra Cureteq, hvor det ligeledes oplyses, at licensaftalen blot er den første af flere planlagte opkøb fra det schweiziske selskab, der ved hjælp af kunstig intelligens, AI, forsøger at finde molekyler, som kan udvikles til effektive lægemidler, men som ikke prioriteres af dets nuværende ejere.

”M8891 har potentialet til at blive en førsteklassesbehandling af kræft, såsom nyre- og hjernekræft, som begge har en ødelæggende indvirkning på patienters liv. Vi er glade for at samarbejde med Merck ved at videreføre dette lovende molekyle samt spændte omkring at bevise kraften af AI i lægemiddeludvikling,” udtaler Mads Dalsgaard blandt andet i meddelelsen.

Ifølge planen skal M8891 udvikles af Oncoteq, der et nyetableret datterselskab. Med aftalen får selskabet en eksklusiv licens til at udvikle samt kommercialisere midlet, mens Merck i bytte modtager upfront-betaling samt milepæle og royalities fra salget.

Oncoteq oplyser derudover, at det forventer at sætte gang i et fase 1b-studie med midlet i kombination med nuværende standardbehandlinger inden for nyre- og hjernekræft til næste år. Det sker efter, at det tidligere har vist acceptabel sikkerhed og tolerabilitet i et fase 1-studie samt givet foreløbige tegn på effekt som monoterapi hos patienter med solide tumorer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier