Pfizer får særstatus til kombinationsmiddel mod NASH

Pfizer har modtaget fast track-status til kombinationsmiddel mod ikke-alkoholisk fedtlever, NASH, med arvæv i leveren.

Amerikanske Pfizer kan nu sætte yderligere tempo på selskabets kombinationsmiddel mod ikke-alkoholisk fedtlever, NASH, samt arvæv i lever, fibrose, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har tildelt midlet fast track-status.

Med den nye status kan Pfizer således se frem til hurtigere sagsbehandling samt hyppigere møder med de amerikanske sundhedsmyndigheder angående midlet, der bygger på de to ensymer ervogastat og clesacostat.

”At modtage fast track-betegnelse fra FDA bestyrker Pfizers tro på ervogastat/clesacostat som en potentiel behandling af NASH, en alvorlig, progressiv leversygdom uden aktuelt godkendte behandlinger,” fortæller James Rusnak, udviklingsdirektør for intern medicin og hospital hos Pfizer, i en meddelelse.

Kombinationsmidlet er på nuværende tidspunkt i gang med at blive testet i et fase 2-forsøg, der forventes afsluttet i 2024. Også Novo Nordisk gør sig inden for sygdomsområdet NASH, hvor det blandt andet har gang i et fase 3-forsøg med GLP-1-analogen semaglutid, som også anvendes i diabetesmidlerne Ozempic og Rybelsus samt fedmemidlet Wegovy.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også