MedWatch

Koppe-relaterede selskaber har medvind på aktiemarkedet

Fund af abekopper i flere lande har ført til kursstigninger hos flere selskaber, der har koppevacciner eller behandlingsmidler i porteføljen. Det gælder blandt andre Bavarian Nordic.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Fund af abekopper i flere lande har sendt den danske vaccineproducent Bavarian Nordic gevaldigt i vejret de seneste to dage - først knap 30 pct. torsdag og indtil videre med godt 19 pct. fredag ved middagstid.

Den store opmærksomhed omkring den sjældne sygdom - hvor Bavarian som det eneste selskab står klar med en myndighedsgodkendt vaccine - har bredt sig til flere andre selskaber, der alle har koppevacciner - eller behandlingsmidler i porteføljen.

Det skriver Dow Jones Newswire.

Amerikanske Siga Technologies, der torsdag steg 17,1 pct., bliver sendt op med 4,3 pct. i formarkedet.

Ifølge Dow Jones har selskabet fået godkendt sit lægemiddel TPOXX til behandling af abekopper i Europa og kunne torsdag annoncere en godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA til en intravenøs form af midlet.

Vaccineselskabet Emergent Biosolutions steg torsdag 11,8 pct. og indikeres fredag op med 3,7 pct. Emergent fik i 2019 en kontrakt på selskabets koppevaccine hos de amerikanske myndigheder på 2 mia. dollar og indgik mandag en aftale med Chimerix Inc. om at købe rettighederne til selskabets middel Tembexa til behandling af kopper.

Derudover gik Tonix Pharmaceuticals, der er ved at udvikle en vaccine mod både abekopper og kopper, i vejret med 15,1 pct. torsdag. Fredag bliver aktien indikeret til en stigning på 2,7 pct.

Bavarians koppevaccine er godkendt i USA under navnet Jynneos og i Canada under navnet Imvamune. I begge lande omfatter godkendelsen også abekopper.

I Europa, hvor vaccinen bærer navnet Imvanex, er den kun godkendt til kopper, men den er tidligere anvendt off-label til abekopper, oplyser Bavarian.

Abekopper er en sjælden, men alvorlig sygdom, der forekommer naturligt i det centrale og det vestlige Afrika. Sygdommen er beslægtet med den menneskelige koppesygdom, om end den er mindre alvorlig med en dødelighed, der er estimeret til at være fra 1-10 pct. af tilfældene, har Bavarian tidligere oplyst.

Der er dog den seneste uge blevet fundet smittede i flere europæiske lande - samt i USA og Canada - der ikke umiddelbart kan kobles sammen med rejser til Vest- eller Centralafrika.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier