MedWatch

Sydbank: Stærkt Lundbeck-regnskab bør give positiv aktiereaktion

Det er overordnet set et positivt indtryk, som Lundbecks regnskab for årets første kvartal efterlader. Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker hos Sydbank. Han mener samtidig ikke, at man bør bekymre sig stort om Vyeptis salg, der landede under analytikernes forventninger i årets første tre måneder.

Foto: Lundbeck / PR

Lundbeck leverede på de overordnede linjer noget bedre end ventet i første kvartal, og det bør alt andet lige smitte positivt af på aktien onsdag.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

”Det er overordnet set et positivt indtryk. Den samlede omsætning er bedre end ventet. Lundbeck vokser i et kvartal, der er det sidste kvartal, hvor man for alvor er påvirket af patentudløbet på Northera i USA. Alligevel er Lundbeck i stand til at vokse 2 pct.,” siger han til MarketWire.

”Det gode salg er drevet af nøgleprodukterne, der generelt klarer sig rigtig stærkt med en vækst på 25 pct. Det er bedre end både mit estimat og konsensus,” fortsætter han.

Eneste lille hår i suppen i den sammenhæng er ifølge Søren Løntoft Hansen salget af Vyepti til forebyggelse af migræne, der landede lidt under konsensus.

Til gengæld er der stadig stor vækst, da produktet fortsat er tidligt i udrulningsfasen, så det er ikke noget, man som investor bør bekymre sig stort om, lyder det fra Søren Løntoft Hansen.

”Jeg tror, at Lundbeck-aktien vil klare sig bedre end det generelle marked efter regnskabet,” siger senioranalytikeren til MarketWire.

Lundbecks omsætning overgår forventningerne i første kvartal – men bundlinjen skuffer

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier