MedWatch

Sydbank: Stærkt momentum sikrer rendyrket Novo Nordisk-opjustering

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen peger på, at det positive momentum, som Novo Nordisk havde i 2021, er fortsat i første kvartal.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisks salg af diabetes- og vægttabsmidler i GLP-1-klassen fortsætter med at buldre frem i et tempo, der er langt højere end ventet af aktiemarkedet og medvirker til en markant opjustering.

Det konstaterer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

Novo venter nu en salgsvækst i lokal valuta på 10-14 pct. mod tidligere 6-10 pct. og en vækst i driftsindtjeningen til 9-13 pct. mod tidligere 4-8 pct.

"Novo har fået en meget stærk start på 2022, og af den grund opjusterer de markant. Det er jo ikke nogen præcisering det her, det er en rendyrket opjustering," siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Han peger på, at det positive momentum, som Novo havde i 2021, er fortsat i første kvartal.

Det gælder ikke mindst salget af diabetesmidler i GLP-1-klassen, i særdeleshed Ozempic og diabetespillen Rybelsus.

"Vi ser, at GLP-1-forretningen klarer sig rigtigt stærkt. Samtidig klarer fedmeforretningen sig noget bedre end forventet, og den positive udvikling på toplinjen drypper så også ned på indtjeningen," konstaterer Sydbank-analytikeren.

Markant valutamedvind betyder, at Novo nu venter, at omsætningen vokser med 17-21 pct. i kroner mod tidligere estimeret 11-15 pct., og driftsresultatet ses stige 20-24 pct. mod tidligere 11-15 pct.

Forventningerne ligger langt over analytikerforventningerne ifølge estimater indsamlet af Novo Nordisk blandt 28 analytikere inden opjusteringen.

I faktiske tal venter Novo ifølge MarketWires beregninger et resultat af primær drift på 70,4-72,7 mia. kr. mod analytikernes forventning om 66,9 mia. kr. Den prognose ligger omkring 5-9 pct. højere end konsensus.

"Så Novo-aktien bør vel stige 6-8 pct. på det her," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Efter godt en halv times handel ligger aktien 5,8 pct. højere i 815,70 kr. Det er godt en tier fra lukkerekorden på 826 kr. fra den 11. april.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier