MedWatch

Amgen faldt på frygt for milliardbøde

Amerikanske Amgen faldt onsdag 6,2 pct. grundet frygt for et krav på 7,1 mia. dollar fra de amerikanske skattemyndigheder. Hos Amgen mener man dog ikke, at kravet er berettiget.

Foto: Robert Galbraith/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske biotekkæmpe Amgen faldt 6,2 pct. i onsdagens eftermarked, da selskabet frygter et krav på 7,1 mia. dollar fra de amerikanske skattemyndigheder.

Skattemyndighederne i USA mener, at Amgen skylder 5,1 mia. dollar i skat for årene 2013-2015, hvor man ikke er enig i selskabets måde at beregne sit overskud, og desuden kræver myndighederne en bødestraf på 2 mia. dollar.

Amgen mener ikke, at kravet er berettiget, og vurderer, at det vil tage flere år at få afgjort spørgsmålet.

Biotekselskabet kom ellers bedre igennem sit første kvartal, da det justerede overskud per aktie steg fra 3,70 til 4,25 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 4,09 dollar.

Omsætningen steg sideløbende med 6 pct. til 6,24 mia. dollar mod ventede 6,10 mia. dollar.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier