Pfizer og Moderna uenige om behov for fjerde stik mod covid-19

Mens Pfizer mener, at et fjerde stik er nødvendigt for alle, er Moderna ikke nær så sikre.
Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446
Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446
Af marketwire

Pfizer og Moderna er uenige om, hvorvidt der er behov for et fjerde stik med vaccine mod covid-19.

Det skriver Bloomberg News.

Albert Bourla, der er administrerende direktør i Pfizer, har i et interview med CBS søndag sagt, at beskyttelsen fra tredje stik vil aftage, og at et fjerde stik derfor er nødvendigt ”lige nu”.

Den holdning deler Pfizer-topchefens pendant i Moderna, Stephen Hoge, dog ikke. I et interview med Business Insider har han ifølge Bloomberg News forklaret, at et andet boosterstik kun er nødvendigt hos ældre mennesker eller særligt udsatte, mens unge og raske mennesker kan fravælge den.

Foreløbig data fra et studie i Israel viser, at et fjerde stik med Pfizers vaccine ikke er tilstrækkelig til at forhindre smitte med omikron. Selskabet vil ”snart” indsende data til de amerikanske myndigheder, fortalte Albert Bourla til Bloomberg News i sidste uge.

Moderna håber på at have en vaccine klar i løbet af året, der virker mod både omikron og den oprindelige virus, skriver Business Insider.

Aktien i Moderna handles tirsdag formiddag op med 4,0 pct. til 156,08 dollar i det amerikanske dollar, mens Pfizer falder 0,5 pct. til 51,99 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også