MedWatch

Moderna dykker efter nedslående nyt fra sydafrikansk mRNA-studie

Studiet viste, at den nye vaccine ikke blokerer for smitte med omikron-varianten.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Vaccineproducenten Moderna falder tungt onsdag eftermiddag, efter at et mindre studie fra Sydafrika har vist, at et stik med en ny mRNA-vaccine mod covid-19 ikke blokerede for smitte med omikron-varianten.

Det skriver Bloomberg News.

I studiet blev der testet mRNA-vacciner fra Pfizer og Moderna samt en anden type vaccine fra Astrazeneca. Ingen af vaccinerne formåede dog at blokere for sygdom. Dog viste samtlige testpersoner kun milde til moderate symptomer ved smitte.

Aktien falder 3,8 pct. på børsen i New York, mens Pfizer slipper med et marginalt fald på 0,1 pct. til 54,08 dollar. Novavax dykker 2,9 pct. til 95,55 dollar.

Tirsdag var der også fald til vaccineproducenterne, efter at data fra Israel viser, at et fjerde vaccinestik har begrænset effektivitet mod omikron.

Ny vaccine lander snart i Danmark – men dens rolle er uvis

Danmark donerer over 400.000 coronavacciner til Libanon 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier