MedWatch

Genmab: Topchef håber på snarlig afgørelse i vigtig voldgiftssag

Genmab-topchef Jan van de Winkel håber på snarlig afklaring i tvisten mellem Genmab og det Johnson & Johnson-ejede Janssen.

Foto: PR / Genmab

Genmab håber snart at få afgjort en stor og potentielt dyr voldgiftssag med partneren Johnson & Johnson om rettighederne til store indtægtsstrømme fra kræftmidlet Darzalex.

De to partnere røg i totterne på hinanden i 2020, og Johnson & Johnson er efterfølgende allerede begyndt at reducere i sine royalty-betalinger til Genmab.

En voldgiftsret skal dog tage stilling til, om det er berettiget.

Genmabs topchef, Jan van de Winkel, præsenterede onsdag kortfattet udviklingen i sagen på en investorkonference hos storbanken JPMorgan.

"Det meste af materialet er blevet udvekslet. Det har været en meget aktiv proces det seneste år, som har taget meget af vores tid. Jeg kan forsikre dig om, at det nu er op til de tre voldgiftsdommere at komme med en afgørelse, eller kombineret afgørelse, og vi håber snart at det sker," lød det fra Jan van de Winkel.

Tvisten mellem Genmab og det Johnson & Johnson-ejede Janssen er tvedelt og handler om et par aspekter af de royalty-betalinger, som Genmab modtager fra Janssen.

Uenigheden går for det første på, om Genmab bør løfte en del af de royalties, som Janssen skal betale til biotekselskabet Halozyme Therapeutics for anvendelsen af det selskabs teknologi til udviklingen af den subkutane udgave af Darzalex, der nu også markedsføres som Darzalex Faspro.

Ender voldgiftsdommerne med at give Johnson & Johnson medhold, kan det koste Genmab 60 kr. per aktie, har analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen estimeret.

Største risiko

Endnu værre vil det dog være, hvis den anden del af tvisten går Genmab imod.

Her er spørgsmålet, om Janssen er forpligtet til at betale royalties til Genmab, indtil det danske selskabs patenter vedrørende Darzalex (Daratumumab) udløber, eller indtil Janssens patenter vedrørende Daratumumab ikke længere yder beskyttelse.

De relevante patenter hos Genmab ventes at udløbe i slutningen af 2020'erne og starten af 2030'erne, mens de relevante patenter under Janssens ejerskab stopper med at yde beskyttelse i midt-2030'erne.

Værdien af den forlængede patentbeskyttelse har Sydbank tidligere beregnet til 375 kr. per aktie for Genmab.

Aktien i Genmab falder torsdag 3,5 pct. til 2310 kr. og er samlet dykket 12 pct. i år.

"Den her voldgiftssag er noget, der har begrænset kursudviklingen i 2021 og formentlig fortsat gør det," siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire og uddyber:

"Desuden hjælper det ikke, at vi fortsat ser stigende renter. De rammer dyrt prissatte aktier, vækstaktier og også biotekaktier hårdt."

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier