MedWatch

Patienter med nældefeber får ofte dyrt Novartismiddel i strid med retningslinjer

Patienter med nældefeber blive imod både nationale og internationale guidelines på området ofte bliver behandlet med dyr injektionsmedicin uden antihistaminer, viser dansk forskning omtalt i Dagens Pharma.

Foto: René Schütze

Over en fireårig periode har det danske sundhedsvæsen brugt mere end 60 mio. kr. på ureglementeret behandling af patienter med nældefeber.

Det viser dansk forskning, skriver Dagens Pharma.

Ifølge lægerne bag forskningen har kun 31 pct. af danske patienter med nældefeber været i behandling med højdosis antihistaminer til ca. 2000 kr. pr behandlingen inden behandling eller i forbindelse med behandling med Novartis’ Xolair, der koster op mod 70.000 kr. årligt.

”Man kan ikke fortænke både patienter og læger i at ville benytte Xolair, for det virker rigtig godt imod nældefeber. Men ifølge guidelines skal man både give højdosis antihistaminer før behandling med Xolair og i forbindelse med behandling med Xolair, og vi kan se, at det slet ikke er tilfældet,” fortæller overlæge og klinisk lektor Hanne Madsen, der er en af forskerne bag studiet, til Dagens Pharma.

Forskningen er offentliggjort i Clinical and Translational Allergy.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier