MedWatch

Novo-opkøb får juridisk efterspil: Dicerna sagsøgt af aktionærer

En række aktionærer i amerikanske Dicerna, som Novo Nordisk opkøbte for nylig, lægger sag an mod selskabet med beskyldninger om brud på børsregler.

Danske Novo Nordisk kan nu blive viklet ind i et søgsmål i USA, hvor aktionærer i Dicerna har sagsøgt virksomheden i forbindelse med Novos opkøb af den. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Novo Nordisks køb af det amerikanske biotekselskab Dicerna for 3,3 mia. dollar får nu et juridisk efterspil, idet aktionærer i det opkøbte selskab har anlagt en sag mod Dicerna og selskabets bestyrelse i New York med beskyldninger om brud på børsregler.

Det skriver lawstreetmedia.com.

Opkøbet blev annonceret 18. november, og den 24. november kom Dicernas bestyrelse med en anbefaling til selskabets aktionærer om at gå med til fusionen, men her vurderer sagsøgerne - Laurie Volpe og Matthew Hopkins - at Dicerna er kommet med "ufuldstændige og vildledende" oplysninger.

Sagsøgerne hævder, at anbefalingserklæringen specifikt udelader information vedrørende Dicernas finansielle forventninger, finansielle analyser, potentielle interessekonflikter og fastholdelse af ansættelser efter fusionen.

Det fremføres, at de "væsentlige" oplysninger, der er udeladt, skal videregives til selskabets aktionærer inden udløbet af købstilbuddet, for at aktionærerne kan træffe en informeret vurdering af fusionen.

Der nævnes i klagen tre separate overtrædelser af den såkaldte "Exchange Act", og som et resultat af overtrædelserne ønskes et påbud, der forhindrer Dicerna i at tage skridt til at fremme fusionen uden de væsentlige oplysninger, der er blevet udeladt, skadeserstatning, en erklæring om overtrædelser af "Exchange Act", sagsgebyrer, en retssag med nævninge og "enhver anden lettelse, som retten skønner passende".

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier