MedWatch

Biontech: Tilpasning af vaccine kan være nødvendig mod Omikron

Det kan blive nødvendigt at justere vaccinen fra Pfizer og Biontech for at sikre en bedre beskyttelse mod coronavirussens nye Omikron-variant.

Foto: JEFF PACHOUD/AFP / AFP

Biontech mener, at det kan blive nødvendigt at tilpasse sin vaccine mod covid-19, hvis den skal øge immunitet mod den nye Omikron-variant – også selv om den nuværende vaccine sandsynligvis vil beskytte mod de værste sygdomstilfælde.

Det skriver Bloomberg News.

”Selv hvis en boostervaccine af den nuværende vaccine yder en høj beskyttelse mod Omikron, vil en tilpasning måske være nødvendig for at øge varigheden og graden af immunitet,” lyder det fra det tyske selskab, der har udviklet sin vaccine i samarbejde med Pfizer.

Det er ventet, at selv fuldt vaccinerede personer kan blive smittet med den nye variant, men at svære sygdomstilfælde vil kunne afværges – især hvis man får et tredje stik med vaccinen.

Også Moderna har varslet, at en ny vaccine kan være nødvendig for at beskytte ordentligt mod Omikron-varianten, mens svensk-britiske Astrazeneca, der har udviklet sin vaccine i samarbejde med University of Oxford, ikke har set beviser for, at vaccinerne ikke skulle virke mod den nye variant.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier