Sydbank om Novos opjustering: Uventet men udtryk for stærk udvikling

Novo Nordisks opjustering var uventet hos Sydbank, der ser et meget stærkt vækstmomentum i selskabets GLP- og fedmeforretning.
Foto: Novo Nordisk / PR
Foto: Novo Nordisk / PR
af marketwire

Det er udtryk for en rigtig stærk udvikling, når Novo Nordisk fredag uventet opjusterer sine forventninger til 2021, efter et kvartal hvor selskabet har taget markedsandele med Ozempic samt øget salget af GLP-1 og fedmemidler - særligt i USA.

Det siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

Selv om opjusteringen ikke var ventet, var en fremgang for Ozempic i kvartalet ventet i et vis omfang, efter at Novo-konkurrenten Eli Lilly tidligere på ugen meldte om vækst i salget af Trulicity.

"Ud fra den betragtning var der egentlig en forventning om, at den underliggende vækst var god, og at man derudover tog markedsandele i det her segment," forklarer senioranalytikeren.

Fremgangen i tredje kvartal med en salgsvækst på 15 pct. og en EBIT-vækst på 19 pct. har fået Novo Nordisk til at hæve forventningerne til resten af indeværende regnskabsår.

Her ses nu for 2021 en salgsvækst på 12-15 pct. fra tidligere 10-13 pct. og en EBIT-vækst på 12-15 pct. mod 9-12 pct.

Også salget af Novo Nordisks fedmemidler er vokset i kvartalet. Særligt i USA har der været fremgang, hvor blandt lanceringen af Wegovy har bidraget positivt.

Det skader samtidig ikke, at der er tale om et let sammenligningsgrundlag efter nogle "blødere kvartaler" under coronapandemien med færre lægebesøg.

Dagens opjustering peger på en bedre udvikling end markedet, bemærker Sydbank-analytikeren over for MarketWire.

"Det er ikke indregnet i de forventninger, som er i markedet. Der ligger i markedsforventningerne en omsætningsvækst på omkring 12 pct. og en indtjeningsvækst i underkanten af 12 pct. før dagens meddelelse. Midtpunktet af forventningerne til indtjeningsvæksten for hele året ligger omkring 2 pct.point højere," lyder det.

Aktien reagerede prompte på opjusteringen og var i en periode oppe i et plus på 5,6 pct., inden den igen har lagt sig til rette med en stigning på 3,6 pct.

"Det er i hvert fald helt fair og afspejler det meget, meget stærke vækstmomentum, som Novo Nordisk har i øjeblikket med GLP- og fedmeforretningen," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk opjusterer forventningerne 

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også