MedWatch

Amerikansk biotekselskab standser klinisk program målrettet nash

Metacrine har besluttet at stoppe dets kliniske program omhandlende nash for i stedet at fokusere kræfterne på inflammatorisk tarmsygdom. Det skriver Endpoints News.

Foto: John Minchillo/AP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske biotekselskab Metacrine har besluttet sig for at standse dets kliniske program omhandlende ikke-alkoholisk fedtlever, også kendt som nash. I stedet vil selskabet fokusere arbejdet med dets såkaldte FXR-agonist, MET642, mod et fase 2-studie omhandlende inflammatorisk tarmsygdom.

Det skriver Endpoints News.

Ifølge mediet skyldtes standsningen af nash-programmet, at foreløbige resultater fra et dyretoksikologisk studie har signaleret et behov for at undersøge, om der er brug for endnu et studie.

"Denne beslutning blev delvist påvirket af en potentiel forsinkelse i bekræftelsen af passende sikkerhedsmargener i vores langsigtede toksikologiske arbejde, som ville påvirke timingen af fremtidige NASH-studier, men det er usandsynligt, at det vil påvirke tidslinjerne for det kliniske IBD-program," udtaler Preston Klassen, adm. direktør hos Metacrine ifølge Endpoints News.

Mere fra MedWatch

Eir Ventures har rejst over 900 mio. kr.

Life science-fonden Eir Ventures gik sidste år i luften med et håb om at rejse 100 mio. euro inden for et år. Lidt over et år senere har fonden rejst 122,3 mio. euro, svarende til 900 mio. kr.

WSA taber en halv milliard kr. i 2021

Det fusionerede høreselskab WS Audiology kommer ud af 2021 med endnu et stort underskud. Til gengæld steg omsætningen organisk med 22 pct., mens EBITDA steg med 40 pct. i forhold til året før.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier