MedWatch

FDA udvider godkendelse af Eli Lillys antistofbehandling

Eli Lillys nødgodkendte antistofbehandling mod covid-19 bliver nu udvidet af FDA til også at kunne bruges til personer, der har været eksponeret for virussen, og som har høj risiko for at udvikle alvorlig sygdom, hvis de skulle være smittet.

Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Eli Lilly har torsdag fået udvidet godkendelsen af selskabets antistofbehandling mod covid-19 til nødbrug.

Det skriver Dow Jones.

Det er den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA, der står bag godkendelsen, som nu udvides til at inkludere brug hos patienter, som tidligere har været eksponeret for virus, og som har høj risiko for at udvikle alvorlig sygdom efter smitte med coronavirus.

Ifølge Dow Jones fik Eli Lilly i sidste uge lov til at genoptage forsendelser af antistofbehandlingen, der tidligere har været sat på pause, fordi der var tvivl om effektiviteten.

Coronabehandlingen er en kombination af to antistoffer – bamlanivimab og etesevimab – og den kan hjælpe med at nedsætte risikoen for indlæggelse og død med 70 pct., skrev Reuters tidligere i år.

Aktien steg 1,2 pct. på det amerikanske marked torsdag, men handles uændret i eftermarkedet.

To covid-lægemidler viser opløftende resultater 

Mere fra MedWatch

CHMP godkender seks lægemidler

Det europæiske lægemiddelagenturs ekspertkomite har på dets møde i oktober indstillet til, at seks nye lægemidler sendes på markedet i Europa – heriblandt et middel baseret på Genmabs teknologi. Samtidig anbefaler komiteen, at ti lægemidler kan bruges på nye måder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier