Coronakrisens største satsning har affødt miliardforretning for Copenhagen Medical

På bare et halvt år har virksomheden Copenhagen Medical  indkasseret 1,5 mia. kr. fra de offentlige kasser efter tidligere at have vundet retten til at levere kviktest til hele Region Hovedstaden, viser en opgørelse fra regionerne.
Da coronakrisen sidste år kom buldrende, fik manden bag Copenhagen Medical en fiks idé og tog en kæmpe chance. Siden har virksomheden udviklet sig til en milliardforretning, og i dag står den som en af krisens helt store vindere. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
Da coronakrisen sidste år kom buldrende, fik manden bag Copenhagen Medical en fiks idé og tog en kæmpe chance. Siden har virksomheden udviklet sig til en milliardforretning, og i dag står den som en af krisens helt store vindere. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix
af ritzau finans

Iværksætter, Jeppe Handwerk, så en gylden mulighed, da coronakrisen kom buldrende sidste år.

Det skriver Berlingske.

Jeppe Handwerks virksomhed, Copenhagen Medcial, indkøbte sydkoreanske kviktest for et tocifret millionbeløb i forsommeren 2020. Virksomheden vandt senere retten til at levere kviktest til hele Region Hovedstaden.

Ifølge Berlingske, har Copenhagen Medical på bare et halvt år, haft en omsætning på 1500 mio. kr.

"Jeg havde aldrig regnet med, at det ville blive så stor en forretning, da jeg gik ind i det her. Da vi i starten af året fik opgaven i Region Hovedstaden, troede jeg, at vi ville være ude igen i april. Nu er det august, og vi er fortsat i fuld gang," siger Jeppe Handwerk til Berlingske.

Jeppe Handwerk tilføjer, at avisen skal vente på årsregnskabet, for at se hvor mange penge selskabet står tilbage med, når alt er betalt.

Virksomhedens kontrakt om levering til Region Hovedstaden står til at udløbe i medio september. Jeppe Handwerk understreger dog til avisen, at virksomheden er klar til at skrue op igen, hvis det er nødvendigt.

Succeshistorien om Copenhagen Medical kom først efter, at SOS International blev fyret som leverandør efter en række sager, der skabte mistillid. Copenhagen Medical fik opgaven til den pris, som de oprindeligt havde budt ind med.

Ifølge Berlingske er justitsminister, Nick Hækkerup, tilfreds med hvordan situationen endte.

"Vi lever af at hjælpe og assistere mennesker, og vi ville gerne gøre vores i forhold til at få Danmark bedst muligt igennem pandemien," siger Nick Hækkerup til Berlingske.

Danmark skruer antallet af lyntest ned med en tredjedel

Aftale om lyntest forlænges med en måned til 10. september

Coronakrisens vindere forgyldt

Copenhagen Medicals sats på kviktest betaler sig i stor stil 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også