MedWatch

Moderna fortsætter opturen

Vaccineproducenten stiger 10,5 pct. på aktiemarkedet alene onsdag.

Foto: Joseph Prezioso/AFP / AFP

Den amerikanske producent af coronavacciner Moderna fortsætter sin fremgang onsdag med en stigning på 10,5 pct.

Dermed cementerer selskabet, der næsten samtidig med Pfizer opnåede nødgodkendelse af sin mRNA-vaccine til beskyttelse mod corona, sin nyfundne position som darling hos investorerne.

Moderna har fortsat kun et enkelt produkt på markedet trods sin grundlæggelse i 2010, men det er dog et af de vigtigste produkter, man kunne have drømt om at have under en coronapandemi. En meget virksom coronavaccine.

Analytikerne venter således, at Moderna i 2021, det første år selskabets vaccine reelt er på markedet, en omsætning på hele 18,9 mia. dollar og et driftsresultat, justeret EBITDA, på 14,2 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Med en markedsværdi på mere end 171 mia. dollar er den eksisterende kurs per indtjeningsdollar imidlertid på 342, omend den ved udgangen af året ses falde til 16-17 gange, såfremt prognoserne holder, og kursen holder onsdagens niveau.

Modernas aktie, der siden årets start er steget med 340 pct., debuterede for to uger siden i S&P 500-indekset, og selskabets kurs er i den korte periode gået op med 39 pct. - blandt andet drevet af en del spekulativ optionshandel.

Konkurrenten Novavax hopper også op med 20,9 pct. onsdag. Koncernen, der har fremlagt overbevisende data med sin coronavaccine, men dog endnu mangler at søge om godkendelse til markedsføring, har tirsdag lavet en aftale om salg af 200 mio. doser til EU.

 

EU indgår aftale med Novavax om 200 millioner doser vaccine

Flere kommuner forsøger sig med vaccination uden tidsbestilling

EU godkender opskalering af Moderna-vaccine på produktionssteder i USA 

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier